Hur droger påverkar reproduktiv funktion

Hur droger påverkar reproduktiv funktion
Bara några månader efter starten av att ta psykoaktiva ämnen minskar kvaliteten på spermier hos män avsevärt. Det finns också en minskning av vas deferens och andra problem observeras. Den vanliga bilden för läkare är den reducerade aktiviteten hos spermatozoa hos narkomaner eller deras låga innehåll i seminalvätskan.

Detta är typiskt för män som tar kokain, heroin, metadon etc. Dessutom har de ofta fall av teratozoospermi och förekomsten av patologiska spermatozoer. Marijuana är också farligt, vars regelbundna användning leder till en minskning av prostata och testikelns storlek. Dessutom kan substanserna i detta läkemedel påverka spermier på kromosomal nivå.

Och anabola steroider, som används av många moderna idrottare, orsakar ofta infertilitet. Män som bryr sig om sin hälsa behöver veta att droger och impotens är oupplösligt kopplade.

Störningar av sexuell funktion som orsakas av att ta psykoaktiva ämnen försvinner inte av sig själva. Tvärtom förvärras de över tiden, vilket gör att en man inte bara kan föröka sig utan också att leda ett sexuellt liv. Det enda sättet att åtgärda situationen är professionell behandling.

Sexuell dysfunktion hos beroende personer orsakas av den allmänna negativa effekten av ett psykoaktivt ämne på kroppen. Därför bör narkotikamissbruk också vara omfattande.

En person behöver hjälp på en fysisk, känslomässig, psykologisk och andlig nivå. Du kan få det på det specialiserade läkemedelsbehandlingscentret ”Crystal”, där läkare som är bekanta med sådana problem på första hand arbetar.
Sexuell aktivitet hos en person är en viktig del av hans sociala liv.

Problem på detta område har en negativ inverkan på hälsa, psykologiskt tillstånd, relationer med nära och kära. Dessutom, om patienten inte får hjälp i tid, kan de bli irreversibla. Kom ihåg att ju tidigare du använder tjänster av specialister, desto större chanser har du att helt återställa reproduktiv funktion.

Därför ska du inte ta hand om din hälsa för senare – kontakta ett rehabiliteringscenter och låt erfarna läkare hjälpa dig att lösa dina problem.