Dålig libido på en kurs av steroider eller efter

Om detta har hänt dig, är det nödvändigt att hantera de anabolics som används. Nu ska vi titta på de viktigaste faktorerna som kan påverka människors hälsa negativt:

Felaktigt utvalda kombinationer av steroider-användningen av sportfarmakologi i viss utsträckning är en konst. Om du felaktigt har valt steroider för en kombinerad kurs, är problem med styrka ganska möjliga.
Användningen av höga doser av steroider av steroider vet att det är nödvändigt att undertrycka aromatiseringsprocessen på kursen. Som ett resultat är det möjligt att upprätthålla en acceptabel nivå av östrogener och därigenom undvika biverkningar. I praktiken är allt inte så enkelt som det kan tyckas. Under många studier har det visat sig att även med normala nivåer av kvinnliga hormoner överstiger koncentrationen av testosteron ofta inte 10 procent av den önskade indikatorn.

Saken är att andra ämnen också påverkar testets synteshastighet. En av dem är dihydrotestosteron, som många idrottare också har hört talas om. Detta ämne omvandlas från testosteron och representerar faktiskt sin mest biologiskt aktiva form. Om du undertrycker aromatiseringsprocessen under kursen kvarstår en hög nivå av testosteron, eftersom exogent hormon kommer in i kroppen i form av steroider.

Du måste komma ihåg att människokroppen alltid strävar efter balans i allt. Eftersom koncentrationen av testosteron överstiger normal, och aromatiseringsprocessen undertrycks med hjälp av mediciner, börjar det överflödiga manliga hormonet att omvandlas till dihydrotestosteron. Forskare har visat att detta ämne på hög nivå också påverkar syntesen av testosteron negativt.

Den andra hormonella substansen som kan påverka HGH-bågen är progesteron. Detta hormon syntetiseras i kvinnokroppen av den gula kroppen (utvecklas på platsen för follikeln som har passerat ägglossningssteget). Dess huvuduppgift är att stimulera utvecklingen av endometrium. Konstigt som det låter, men i en viss koncentration stimulerar progesteron produktionen av testosteron. Men med sin höga koncentration händer allt exakt motsatsen.

Brist på lust att ha sex
Ofta är dålig libido på kursen förknippad med användningen av nandrolondekanoat. Detta fenomen har till och med fått ett speciellt namn – deca-dick. Den främsta orsaken till utvecklingen av denna bieffekt är en ökning av koncentrationen av prolaktin. Minns att detta hormonella ämne stimulerar bröstets tillväxt hos kvinnor. Forskare har ännu inte kommit överens om utnämningen av prolaktin för män.

Det är dock säkert att säga att en signifikant ökning av hormonet leder till en minskning av sexuell lust och problem med styrka. För att förbättra libido i en sådan situation är det nödvändigt att använda droger som ökar nivån av dopamin. I sport används cabergoline oftast av idrottare. En annan faktor i minskningen av libido kan vara det höga innehållet av transportprotein i blodglobulin.

Detta ämne i kroppen är nödvändigt för transport av könshormoner till riktade vävnader. Om globulinnivån överstiger normalvärdet sjunker koncentrationen av fritt testosteron. Minns att det är denna form av hormonet som är biologiskt aktivt.

Steroider och styrka: anslutningen
Det är dags att ta itu med frågan om förhållandet mellan steroider och styrka. Ni vet alla att det manliga hormonet är nödvändigt för en normal erektion och sexuell lust. Vi har redan nämnt hypofysbågen ovan, och nu kommer vi att berätta mer om mekanismen för dess funktion. https://manlig-halsa.se/generisk-cialis/

Hypotalamus är en av hjärnans avdelningar och kontrollerar produktionen av alla hormonella ämnen i vår kropp.

Om koncentrationen av könshormoner, säg östrogener är hög, minskar deras produktion. Om i kvinnokroppen syntetiseras dessa ämnen av äggstockarna, omvandlas de i hanen från testosteron. Faktum är att hormonbalansen bestäms av förhållandet mellan testosteron och östrogen. Hypotalamus reagerar emellertid inte bara på den nuvarande nivån av hormoner utan också på de tidigare. Om det är nödvändigt att ändra synteshastigheten för ett hormonellt ämne, ger hypotalamus lämpligt kommando till andra sekretoriska körtlar.

Som en signal använder de LHRH (luteiniserande frisättande hormon) och GRH (gonadotropiskt frisättande hormon). Beroende på koncentrationen av dessa ämnen bestämmer hypofysen (en annan del av hjärnan) den erforderliga mängden LH (luteiniserande hormon) som behöver syntetiseras. Ofta kan du hitta information om specialiserade resurser att det är koncentrationen av detta ämne som bestämmer graden av testosteronsyntes.

I praktiken blir aktiviteten och densiteten hos LRH-receptorerna mer och mer komplicerade och inte mindre viktiga. Mekanismen för driften av HG-axeln är ganska komplex, men vi kommer att begränsa oss till ovanstående. Låt oss gå tillbaka till förhållandet mellan steroider och testosteron, på koncentrationen av vilken styrka och sexuell lust i stor utsträckning beror. Med hjälp av anabola droger ökar du artificiellt koncentrationen av det manliga hormonet.

Som ett resultat överstiger det maximivärdena, och hypotalamus mottar en signal om det. För att uppnå balans börjar produktionshastigheten för det manliga hormonet gradvis minska. Beroende på kursens varaktighet, de använda steroiderna och deras doser, kan testosteronsyntesen sluta helt och hållet. Efter uttag av steroider gör testiklarna fortfarande inte sitt jobb, men samtidigt minskar nivån på det manliga hormonet när steroiderna bortskaffas. Det är uppenbart att det i en sådan situation är svårt att vänta på högkvalitativ styrka.

https://apoteksv.se/generisk-lasix/